SIGI.SI >> BETONSKA GRADNJA >> SISTEMI TESNENJA >> INTEC

INTEC - sistem injekcijske cevi

Pri vgradnji INTEC injekcijske cevi za naknadno tesnenje stikov gre za najbolj kvaliteten način tesnenja za čistilne naprave, vodohrane ipd. Slednjo tako kot nabrekajoči trak pritrdimo na delovni stik med posameznimi fazami betoniranja.

Pri tem naj posamezna zanka ne bi bila daljša od 10 metrov. Injekcijska cev mora biti pritrjena na razmakih cca. 15cm, s čimer se izognemo nastajanju gnezd ob betoniranju. Posamezne zanke se morajo prekrivati; površina, na katero cev polagamo pa mora biti čim bolj gladka, s čimer si zagotovimo manjšo porabo injekcijske mase.

Na vsako stran posamezne zanke se pritrdi t.i. metuljček, skozi katerega kasneje v fazi injektiranja vbrizgamo cementno suspenzijo ali tesnilno maso. Ravno zaradi tega je priporočljivo »metuljčke« montirati vsaj 25cm nad delovnim stikom in na tisto stran opaža, ki je kasneje tudi dostopna.

V fazi injektiranja najprej v » metuljček« vstavimo »niplje«, skozi katere nato injektiramo tesnilno maso. Z vstavitvijo »niplja« v »metuljček« na drugi strani zanke, ustvarimo zaprti sistem v katerem z nadaljnjim injektiranjem ustavrimo nadtlak. S tem dosežemo, da tesnilna masa, preko pronicanja skozi perforirano injekcijsko cev, zapolni vse prazne prostore okoli nje.

Prednosti tovrstnega sistema tesnenja so:

  • enostavno in hitro polaganje,
  • fleksibilnost pri razporeditvi delovnih fug,
  • vgradnja iz svitka, brez robljenja,
  • zanesljivost tudi na problematičnih mestih,
  • injektiranje mase po potrebi (v primeru da delovni stik tesni že sam po sebi, injektiranje sploh ni potrebno),
  • možnost vgradnje tudi ob vlagi in deževju, ta rešitev je primerna tudi v razmerah, ko stalne vlage ni.

Podrobnosti

Navodila

Katalog

Video

INTEC      INTECINTEC

Design by TilenM